Aaltjan Evink
036-5227879

Nieuws

Nieuwe versie van AXIS Object Analytics met verbeterde “tijd-in-gebied” functie

Introductie van de definitieve editie van deze slimme functie voor gebeurtenisactivering.

Onze partner AXIS heeft een nieuwe release aangekondigd van AXIS Object Analytics, met daarin de verbeterde en definitieve versie van de functie “tijd in gebied”* (time in area). Deze intelligente functie kan worden ingezet om bepaalde acties te activeren wanneer een object te lang in een bewaakt gebied blijft. In deze recentste update is tevens de “bezetting in gebied”* (occupancy in area) functie opgenomen, zij het in bètaversie. Hiermee kunt u het aantal objecten binnen een bepaald gebied meten, waardoor schattingen van de bezettingsgraad mogelijk zijn. De verzamelde data is gemakkelijk toegankelijk en kan naadloos worden geïntegreerd in onze toepassing voor overzichtelijke inzichten en bruikbare informatie.

Het systeem wordt vooraf geïnstalleerd op onze geschikte Axis netwerkcamera’s zonder extra kosten. Het maakt gebruik van op AI gebaseerde algoritmen en gedragscondities om de omgeving en de manier waarop objecten of mensen zich binnen de ruimte bewegen, terwijl veelvoorkomende, irrelevante gebeurtenissen worden genegeerd. Deze tool is ontworpen om proactieve monitoring mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op relevante objecten en gebeurtenissen die aandacht behoeven, en zo gegevens kunt verzamelen voor bruikbare inzichten. Scenarios kunnen snel worden opgezet en aangepast aan specifieke bewakingsbehoeften en kunnen gelijktijdig worden uitgevoerd.

Belangrijke eigenschappen zijn:

  • Video-analyse
  • Onderscheid tussen mensen en voertuigen
  • Gelijktijdige uitvoering van meerdere scenarios
  • Flexibele en eenvoudige configuratie
  • Vooraf geïnstalleerd zonder extra kosten

 

Deze schaalbare analyse verwerkt en analyseert live video rechtstreeks op de camera. Dit resulteert in verbeterde verwerkingstijden van gegevens en minimaliseert zowel bandbreedte- als opslagvereisten. Bovendien integreert deze tool met behulp van het gebeurtenisbeheersysteem van de camera met AXIS Camera Station en alle andere belangrijke videosystemen voor beheer.

Heeft u interesse in deze functie? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u verder kunnen helpen.

Aaltjan Evink

Servicedesk: Consultant